Skip directly to content

Preguntes freqüents (FAQ)

Q

Quin cost té implantar Gescola al meu centre?

No hi ha un preu únic inicial. Només hi ha una quota mensual destinada al manteniment del sistema, on s'inclou:

  • Totes les funcionalitats del sistema.
  • Noves funcionalitats que s'incorporin gradualment en funció de les normatives i usos canviants i/o demandes dels centres.
  • Manteniment del servidor on està allotjada l'aplicació.
  • Suport tècnic.
  • Es deixa el sistema preparat i funcional.
  • Formació inicial i en canvis rellevants al sistema.
  • Còpies de seguretat (backups) diàries de totes les dades.

Us podeu posar en contacte amb nosaltres per determinar la quota mensual del vostre centre.

Q

Quin cost afegit tenen les noves funcionalitats incorporades al sistema?

Cap. Les noves funcionalitats s'incorporen al sistema gratuïtament.

Q

Es realitza una formació per tal de conèixer el nou aplicatiu?

Sí, es fa una formació inicial i també una formació periòdica cada vegada que s'inclouen noves funcionalitats rellevants al sistema.

Q

Com és el suport tècnic?

L'aplicació permet l'enviament de tickets (consultes durant tot el dia) amb errors, nous suggeriments o qüestions que tingueu a través de correu electrònic. El sistema de tickets ens permet una millor organització de totes les peticions que rebem i, a la vegada, permet que l'usuari pugui seguir l'estat de la seva petició o afegir-hi nous comentaris. En determinades situacions també es pot realitzar telemàticament.

Q

On estará instalada l'aplicació?

Al centre escolar no s’instal·la res, l’aplicació estarà instal·lada en uns servidors d’una empresa externa a nosaltres i dedicada exclusivament al manteniment d’aquests. La raó del perquè nosaltres no tenim els servidors i l’aplicació instal·lada en ells és molt senzilla: si ens dediquem al manteniment dels servidors, no ens podríem dedicar al més important que és continuar desenvolupant el sistema. A més a més, els servidors estan allotjats a Espanya, per garantir la llei orgànica de protecció de dades de caràcter personal (LOPD).

Q

Què és necessari per accedir a l'aplicació?

L'aplicació és accessible des de qualsevol dispositiu amb accés a Internet i que disposi d'un navegador web. Per tant, és accessible des d'un ordinador, un telèfon mòbil, una tauleta tàctil, etc.